Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΧΑΡΝΩΝ

Ξεχωριστή η παρουσία του συμπατριώτη μας Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος Ησύχιου...

Ο Πολιούχος της πόλης μας, Άγιος Βλάσιος γιόρταζε σήμερα και πολλοί ήταν οι πιστοί που προσήλθαν στον Ιερό Ναό στην Κεντρική Πλατεία των Αχαρνών για να προσευχηθούν, ίσως οι περισσότεροι για καλύτερες ημέρες...
«Πρωταγωνιστής» στον εορτασμό, όμως, σήμερα ήταν και ο συμπατριώτης μας Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος Ησύχιος που έφτασε στην πόλη που τον γέννησε και τον αγαπά και συνλειτούργησε με τον Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρα.
Με συγκίνηση οι περισσότεροι Μενιδιάτες μίλησαν για τον Ησύχιο που από μικρή ηλικία αποφάσισε να ακολουθήσει τα βήματα της πίστης του φεύγοντας για τα Ιεροσόλυμα.
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΠΙΤΩΛΙΑΔΟΣ ΗΣΥΧΙΟΣ?
Ὁ Πανιερώτατος Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ἡσύχιος (κατά κόσµον Ἡλίας Κοντογιάννης), γεννήθηκε το 1944 στον Δήμο Αχαρνών. Έφυγε για τα Ιεροσόλυμα το 1958, ενώ το 1962 απεφοίτησε από την Πατριαρχική Σχολή. Στις 18 Δεκεμβρίου έγινε Μοναχός και στις 19 Δεκεμβρίου χειροτονήθει Διάκονος. Πρεσβύτερος χειροτονήθει το 1964.
Διετέλεσε Ηγούμενος στο Κάρακ, ενώ το 1967 προήχθη σε Αρχιμανδρίτης. Σπούδασε στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ στις 26 Αυγούστου 1976 διορίσθηκε Μέλος της Οικονομικής Επιτροπής και Μέλος της Επιτροπής Εκπαιδεύσεως.
Στις 7 Φεβρουαρίου 1978 διορίσθηκε Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Δικαστηρίου στην Ιόππη, ενώ στις 27 Φεβρουαρίου 1987 διορίσθηκε Πατριαρχικός Επίτροπς στην Άκρη.
Στις 16 Μαρτίου 1984 εξελέγη Επίσκοπος Αβήλων και χειροτονήθηκε στις 26Μαρτίου του ιδίου έτους διορισθείς Πατριαρχψικός Επίτροπος στην Ίρμπετ Ιορδανίας.
Το 1991 εξελέγη Αρχιεπίσκοπος Καπιτωλιάδος.
Το 1994 ονομάσθηκε Μητροπολίτης και διοορίσθηκε Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και Πρόεδρος της Κτηματικής Επιτροπής.
Το 2001 διορίσθηκε Μέλος της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, Πρόεδρος της Εφορείας των Σχολών των Ιεροσολύμων και Πρόεδρος του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών.
Το 2003 διορίσθηκε Πατριαρχικός Επίτροπος.
Το 2005 διορίσθηκε Νομικός Σύμβουλος του Πατριαρχείου και το 2009 Πρόεδρος των Σχολών του Πατριαρχείου. Φυσικά από τον εορτασμό δεν έλειψαν και τα πολιτικά πρόσωπα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου