Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2012

Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ.


                                  
       Αντίχριστος ονομάζεται εκείνος, που αντιτάσσεται στο θέλημα του Χριστού, του Θεού και συντάσσεται στο θέλημα του διαβόλου. Εκείνος που αντιστέκεται στην αλήθεια του Θεού και συμφωνεί ή υπηρετεί το ψεύδος και την απάτη του διαβόλου. Αντίχριστος θεωρείται εκείνος, που καταπατεί τον νόμο του Θεού και με τα έργα του γίνεται υπηρέτης και συνεργός στα σχέδια και τις παγίδες του σατανά. Αυτός που είναι αντίθετος του Χριστού και αρνείται την θεότητά Του.
        ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΛΘΕΙ;
        Για να έλθει ο Αντίχριστος, πρέπει προηγουμένως να το επιτρέψει αυτό ο Παντοδύναμος Θεός. Θα το επιτρέψει όμως για τους αμετανόητους απίστους, για τους Ιουδαίους. Για τους πιστούς θα τους δοθεί η ευκαιρία να αγωνισθούν και να λάβουν τον στέφανο της ζωής.
       ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΛΘΕΙ;
       Ο χρόνος του ερχομού του Αντίχριστου είναι άγνωστος. Τοποθετείται όμως, ο χρόνος αυτός, λίγο πριν από την Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.
       ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΗΓΗΘΟΥΝ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥ.
       Οι ψευδοπροφήτες και οι ψευδόχριστοι.
       Οι πόλεμοι.
       Οι πείνες και οι ασθένειες.
       Οι κατά τόπους σεισμοί.
       Τα εκκλησιαστικά σκάνδαλα. Κληρικοί και λαϊκοί θα κυριευθούν από μίσος. Οι Κληρικοί θα παρουσιάζουν αμέλεια για το ποίμνιο.
       Η υποχώρηση της αγάπης και η επικράτηση του μίσους.
       Η κήρυξη του Ευαγγελίου σ’ όλη την οικουμένη.
       Η μεγάλη αποστασία. Η απομάκρυνση πολλών από την πίστη, εξαιτίας των αμαρτιών τους (αποστασία των Πρωτοπλάστων από τον παράδεισο). Η μεγάλη απιστία. Θα σβήσει η φλόγα της αγάπης για τον Χριστό και θα τρέχουν οι άνθρωποι με προθυμία στις αιρέσεις. Θα είναι μια περίοδος που τα πάντα θα δουλεύουν για την επιθυμία της σαρκός, για την ικανοποίηση των αισθήσεων και θα υπάρχει ο πόθος των ανθρώπων για εγκόσμια ζωή.
      ΠΡΟΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ.
      Είναι και αυτοί τύποι του αντίχριστου που υπηρετούν τον διάβολο και ετοιμάζουν αντίχριστα την ανθρωπότητα να δεχθεί τον αντίχριστο. Μπορούν να χαρακτηρισθούν οι
1)    Αιρέσεις και ιδιαίτερα η αίρεση του Αρείου, η οποία πολέμησε την ενότητα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.
2)    Ο παπισμός. Ο πάπας αυτοανακηρύχθηκε αλάθητος και πήρε την θέση του άλλου θεού όπως ακριβώς θα αυτό θεοποιηθεί και ο αντίχριστος.
3)    Ο Προτεσταντισμός.
4)    Ο Χιλιασμός- Ιεχωβαδισμός.
5)    Ο Κομμουνισμός
6)    Ο Σιωνισμός. Παράγεται από την λέξη ‘’Σιών ‘’ που είναι η Ιερουσαλήμ διότι ήταν κτισμένη πάνω στον λόφο Σιών. Σήμερα σημαίνει την παγκόσμια κίνηση των εβραίων που επιδιώκει να κυριαρχήσει στον κόσμο, να πετύχει μια παγκόσμια εβραιοκρατία, μια υπέρ κυβέρνηση που με κέντρο τα Ιεροσόλυμα θα εξουσιάζει τον κόσμο. Αναμένει τον Μεσσία σαν παντοδύναμο κοσμικό άρχοντα.
7)    Η Μασονία. Είναι εβρα’ι΄κό κατασκεύασμα που αρνείται την θεότητα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.
8)    Ο Οικουμενισμός. Είναι η λεγόμενη κίνηση για την ‘’ένωση των Εκκλησιών ‘’ και των θρησκειών, η αντίχριστη προσπάθεια που επιδιώκει ν’ ανακατέψει την αληθινή πίστη, την Ορθόδοξη Εκκλησία με όλες τις αιρέσεις, κακοδοξίες και πλάνες, αρχίζοντας από τον παπισμό.
9)    Τον ρόλο των προδρόμων παίζουν και πρόσωπα που ασκούν κάποια εξουσία, που έχουν στον λαό κάποια επιρροή, τα οποία γίνονται πολέμιοι του Χριστού και υπηρέτες στα σχέδια του διαβόλου.
ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ;
Ο Αντίχριστος θα είναι άνθρωπος ενεργούμενος από τον σατανά. Θα είναι εβραίος και θα εξέλθει ‘’ εκ ρίζης εβραίων ‘’ από την φυλή Δαν. Σαν άνθρωπος, θα γεννηθεί από άνθρωπο αλλά ‘’εκ πορνείας’’. Σαν εβραίος θα γεννηθεί ο αντίχριστος και θα ανατραφεί μεταξύ των εβραίων και σ’ αυτούς θα φανερωθεί, και στο μίσος και την απιστία τους κατά του Χριστού θα στηριχτεί να φτιάξει την κοσμοκρατορία του. Οι πιο άμεσοι συνεργάτες του αντίχριστου θα είναι οι άπιστοι Ιουδαίοι οι οποίοι θα αναδείξουν τον αντίχριστο βασιλέα τους.
         ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ.
1)    Υποκρισία- δολιότητα- πλάνη- βία και κακότητα.
2)    Θα κάνει έργα μαγικά και θα αυτό θεοποιηθεί.
3)    Με την πλάνη και την βία θα προσπαθήσει ο αντίχριστος να πάρει τους ανθρώπους με το μέρος του. Θα επιδιώξει να αφανίσει την πίστη προς τον Θεό από τις ψυχές των ανθρώπων. Όσοι τον προσκυνήσουν θα βάλουν την σφραγίδα στο μέτωπο τους και στο δεξί τους χέρι και αυτοί θα είναι οι δηλωμένοι στην υποταγή του. Η φοβερή περίοδος της κυριαρχίας του αντίχριστου είναι χρόνος πόνων, θλίψεων και αγώνων για τους πιστούς. Ο Πανάγαθος Θεός που θα παραχωρήσει την προσωρινή δραστηριότητα του αντίχριστου θα περιορίσει τελικά τον χρόνο της κακοποιού δράσεως του.
      Ο ΔΙΩΓΜΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ.
Ο αντίχριστος θα εκδηλώσει όλο το μένος της σατανοφόρου ψυχής του εναντίον της Εκκλησίας. Όργανα διωγμού της Εκκλησίας θα είναι εκτός από τους συνεργάτες του Ιουδαίους και εθνικούς και οι λα’ι’κοί και Ιερωμένοι Χριστιανοί που θα υποκύψουν στον αντίχριστο και θα δεχθούν το αντιχριστιανικό χάραγμα, την σφραγίδα του αντίχριστου.
Φοβερά θα είναι τα μαρτύρια που θα υποστούν οι πιστοί Χριστιανοί στις μέρες της κοσμοκρατορίας του αντίχριστου. Οι μάρτυρες που θα μαρτυρήσουν κατά την περίοδο εκείνη θα είναι οι μεγαλύτεροι μάρτυρες της Εκκλησίας.
          ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ.
Η παρουσία του αντίχριστου και η ανάδειξή του θα γίνει με υποκρισία και δολιότητα. Θα εμφανισθεί, όταν οι εβραίοι θα είναι έτοιμοι να υποδεχθούν αυτόν και τα έθνη με την αποστασία τους έτοιμα να τον παραδεχθούν. Θα παρουσιάσει αγαθό χαρακτήρα και αξιέπαινα έργα. Θα κάνει έργα μαγικά με την βοήθεια του διαβόλου. Θα επιχειρήσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη και τον θαυμασμό. Σκοπός του θα είναι να πετύχει την πολιτική του κυριαρχία στον κόσμο.
Πρώτοι θα τον δεχθούν οι εβραίοι, οι οποίοι θα τον δουν σαν τον αναμενόμενο Μεσσία, σαν βασιλιά τους και όπλα του θα είναι η υποκρισία, η δολιότητα και η απάτη.
            Η ΚΟΣΜΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ.
Αρχικά η βασιλεία του θα είναι περιορισμένη. Θα αρχίσει από τους εβραίους. Οι εβραίοι θα είναι γι’ αυτό προετοιμασμένοι διότι δεν πίστεψαν στον Χριστό. Με τον αντίχριστο θα πιστέψουν ότι σήμανε η ώρα τους για την παγκόσμια κυριαρχία. Το εβρα’ι΄κό γένος θα αγαπηθεί από τον αντίχριστο.
Δεν θα δεχθούν όμως τον αντίχριστο οι πιστοί του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού καθώς και τρία αλλόθρησκα έθνη, των Αιγυπτίων, Λιβύων και Αιθιόπων.
       ΤΑ ΨΕΥΤΟΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ Η
                          ΑΥΤΟΘΕΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ.
Ένα από τα μεγάλα όπλα που θα χρησιμοποιήσει ο αντίχριστος για να πλανήσει τους ανθρώπους θα είναι τα ψευτοθαύματά του. Θα κάνει ο αντίχριστος περίεργα, θαυμαστά έργα, σημεία και τέρατα. Θα παριστάνει μπροστά στα μάτια των ανθρώπων ότι θα θεραπεύει, θα καθαρίζει λεπρούς, θα σηκώνει τάχα παράλυτους, θα διώχνει δαίμονες και αυτά όλα θα τα κάνει ο αντίχριστος για να πλανήσει τους ανθρώπους και να τους απομακρύνει από την αλήθεια. Σκοπός του θα είναι να σκοτισθεί το μυαλό των ανθρώπων, να πέσει η σύγχυση στις καρδιές τους, να επικρατήσει ο φόβος μέσα τους. Για να πετύχει αυτό ο αντίχριστος θα επιδιώξει να μοιάζει, να εξισώνεται σε όλα με τον Χριστό για να νομισθεί από τους απίστους ότι είναι ο Χριστός. Το κορύφωμα της αυτοθεοποιήσεώς του, θα είναι όταν μπει στον ναό που θα κτίσει και εκεί θα παριστάνει τον Θεό.
                    ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ.
Οι προσκυνητές του αντίχριστου θα σφραγισθούν από αυτόν σαν δικοί του και θα λάβουν το χάραγμα του ονόματός του. Απειλεί με στέρηση τροφίμων εκείνους που δεν θα δεχθούν να τον προσκυνήσουν, που δεν θα δεχθούν το χάραγμα του. Οι προσκυνητές του θα είναι αρνητές του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού και του Χριστού και δεν θα υπάρχει ελπίδα μετάνοιας και σωτηρίας.
             ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ.
Ο αντίχριστος σαν πρόσωπο δεν θα είναι ανώνυμος αλλά θα έχει κάποιο όνομα. Είναι γνωστό το όνομά του. Αν, μας λέει η Αποκάλυψη, προσθέσουμε τα γράμματα του ονόματός του αντίχριστου, βάζοντας στη θέση κάθε γράμματος τον αριθμό που αντιστοιχεί αυτό, θα βρούμε άθροισμα 666. Μια από τις ερμηνείες είναι εκείνη που βλέπει σαν όνομα, το όνομα ‘’ ΛΑΤΕΙΝΟΣ ‘’.
Το γράμμα Λ ισούται με τον αριθμό 30
Το γράμμα Α ισούται με τον αριθμό    1
Το γράμμα Τ ισούται με τον αριθμό300
Το γράμμα Ε ισούται με τον αριθμό     5
 Το γράμμα Ι ισούται με τον αριθμό   10
 Το γράμμα Ν ισούται με τον αριθμό  50
Το γράμμα Ο ισούται με τον αριθμό  70
 Το γράμμα Σ ισούται με τον αριθμό 200.
Ένα από τα αναφερόμενα σαν ονόματα του αντίχριστου είναι το ‘’ΑΡΝΟΥΜΕ’’.
ΠΟΣΟ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΚΟΠΟΙΟΣ ΔΡΑΣΗ
                           ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ.
Η καταστροφική μανία του θα είναι πολλή μεγάλη. Την παρουσία του θα συνοδεύουν, ο αφανισμός και η ερήμωση. Δεινά, τρόμος, τυραννία, συμφορά, μαρτύρια και θάνατος, θα κυριαρχούν στις μέρες του. Ο Θεός όμως από αγάπη για τους πιστούς θα περιορίσει χρονικά την κυριαρχία του. Οι προφητείες καθορίζουν τον χρόνο της δημόσιας παρουσίας του σε επτά χρόνια.
Όταν ο αντίχριστος θα κυριαρχήσει και θα προσκυνηθεί, θα επιδιώξει να μεταβάλει σε έρημο τη γη. Σκοπός του είναι να ρίξει τους πάντες στο μηδέν, να τους γεμίσει κακία, να τους απομακρύνει από την πίστη και την σωτηρία τους. Οι άνθρωποι θα ζουν εφιαλτικές στιγμές προκαλούμενοι από τον αντίχριστο να λάβουν το χάραγμά του.
Θα υπάρχουν πολλοί, που θα συμμαχήσουν με τον αντίχριστο για να πάρουν θέσεις και οι οποίοι θα κηρύττουν την απομάκρυνση από την Ορθόδοξη πίστη, θα αρνούνται τον Χριστό και θα προσκυνούν τον αντίχριστο. Ο αντίχριστος θα κηρύξει ακόμα τον ερχομό νέας εποχής στη γη. Ότι πάλιωσε η Καινή Διαθήκη και πρέπει να εγκαταλειφθεί. Θα ενταθεί ο πόλεμος κατά της Ορθοδοξίας. Στη θέση του ευαγγελικού νόμου θα κηρύσσεται ο νόμος της σαρκός και της ύλης.
     ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΝ ΔΙΩΓΜΟ.
Α) Η φυγή στην έρημο μακριά από τον αντίχριστο και τους συμμάχους του. Σαν έρημος μπορεί να εννοηθεί όχι μόνο ο έρημος τόπος, αλλά και η απομόνωση των πιστών από τους απίστους.
Β) Η μάχη. Θα παλέψουν οι μάρτυρες του Χριστού εναντίον του, ομολογώντας τον Χριστό και θα είναι έτοιμοι για βασανιστήρια και θανάτους, χάρη στον Χριστό. Θα θεωρήσει μεγάλη προσβολή ο αντίχριστος το γεγονός ότι θα υπάρξουν θνητοί που δεν θα δηλώσουν σ’ αυτόν υποταγή.
             Η ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ.
Ο αντίχριστος θα συντριβεί από τον Κύριο πριν γίνει η Δευτέρα Παρουσία.
Εμπόδιο στην παρουσία του αντίχριστου στέκεται η Ορθόδοξος Εκκλησία που χωρίς αυτήν θα ήταν εύκολο στα όργανα του αντίχριστου να προετοιμάσουν τον δρόμο του.
Επειδή η Ορθοδοξία στέκεται εμπόδιο στον αντίχριστο, εκείνος με επικεφαλής τον Σιωνισμό κάνει τα πάντα για να την καταστρέψουν . Θέλει να συντρίψει το δόγμα και την παράδοση , να αφανίσουν τις αποφάσεις των Αγίων Πατέρων, να κλονίσουν την αλήθεια και να καταργήσουν τους Ιερούς Κανόνες, φέρνοντας την σύγχυση. Γι’ αυτό και η Εκκλησία προετοιμάζει τους πιστούς για άμυνες και θυσίες.
Πέρασαν, έρχονται και θα έρχονται στιγμές δύσκολες για την Χριστιανοσύνη. Τα όργανα του αντίχριστου δείχνουν ότι διαθέτουν δύναμη μεγάλη αλλά εμείς οι πιστοί δεν πρέπει να δειλιάζουμε. Ας πέφτουν και ας τους προσκυνούν αυτούς οι οπαδοί τους. Εμείς θα μείνουμε ακλόνητοι σ’ αυτό το θορυβώδες, εντυπωσιακό και σαρωτικό πέρασμά τους.
Ας μείνουμε, πιστοί μέχρι θανάτου και ας κρατούμε σταθερή, αμετακίνητη και απαραχάρακτη την ομολογία της πίστεως. Ας σταθούμε αντιμέτωποι στο πνεύμα του αντίχριστου. Μάθαμε αρκετά για τον αντίχριστο και τους προδρόμους του. Το πιο σπουδαίο όμως είναι, ότι γνωρίζουμε το φρικτό τέλος του. Και το πιο χαροποιό για μας μήνυμα είναι ότι ο νικητής είναι ο Εσταυρωμένος και Αναστάς εκ νεκρών Κύριος, που μας υπόσχεται την αιώνια ζωή και το στεφάνι της νίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου