Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012

Εκπομπή για τα Ιεροσόλυμα από τις μνήμες του παρελθόντος.


                 Μια παλιά εκπομπή για τα Ιεροσόλυμα τραβηγμένη από τα κιτάπια του παρελθόντος παρακολουθήσατε στο παραπάνω βίντεο. Στην εκπομπή αυτή, μιλούν αγιοταφίτες  μοναχοί που αφιέρωσαν την ζωή τους  στους Αγίους Τόπους  διαφυλάσσοντας τα δικαιώματα της ορθοδοξίας.
                Στα πρόσωπα των αγιοταφιτών μοναχών θα αναγνωρίσετε τρίτον κατασειρά τον σημερινό μητροπολίτη Καπιτωλιάδος  Ησύχιο που από μικρό παιδί   αφιερώθηκε στα Ιερά  αυτά μέρη και  μέχρι σήμερα βρίσκεται εκεί που περπάτησε ο Ιησούς. Ο μητροπολίτης  Καπιτωλιάδος ήταν 13 χρόνων όταν έφτασε στα Ιεροσόλυμα  τελείωσε το γυμνάσιο  σπούδασε νομικά στην Αθήνα κι έπειτα πήγε στην Ιορδανία  ως ηγούμενος.

Έπειτα επιστρέφει στο κέντρο στα Ιεροσόλυμα για να γίνει κι εκείνος  ένας στρατιώτης  που μέχρι σήμερα μάχεται για την διάσωση των δικαιωμάτων  του Πανάγιου Τάφου και των Αγίων προσκυνημάτων . Μέχρι σήμερα λοιπόν ο σεβασμιότατος μητροπολίτης είναι ένα πρόσωπο που αποπνέει  δυναμισμό και  στις μέχρι τώρα κρίσεις που πέρασε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων  στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων  έχοντας ως πρωταρχικό του στόχο την διαφύλαξη του γοήτρου του νευραλγικού αυτού Πατριαρχείου δρώντας πάντα ως μια ήρεμη δύναμη στα θέματα που προέκυπταν στη διαδρομή του.

Η αλήθεια είναι ότι το Πατριαρχείο είχε πολλές επιπτώσεις από τους κατακτητές του παρελθόντος , Άραβες , Σταυροφόροι, Μαμελούκοι , Τούρκοι  άφησαν τα σημάδια τους . Παρόλα αυτά τα προσκυνήματα αυτά κράτησαν την δυναμική τους και την αξία τους  χάρη στην αυτοθυσία των αγιοταφιτών που ως και  σήμερα ακόμα έχουν να αντιμετωπίσουν  πειρασμούς  και απειλές από άλλα δόγματα.                                                                           BRIEFINGNEWS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου