Κυριακή, 20 Μαΐου 2012

Ο Θεός δεν έχει φυλή και Έθνος.Ο Εθνικισμός αποδεικνύεται καθαρά εγωιστικός.


25254_112232775459211_100000174666109_282883_1060317_n.jpg
Αυτό που μας ενδιαφέρει τελικά είναι να εγκαταστήσουμε ήσυχα ήσυχα τον Θεό στην ελληνική ιστορία ? Μας απασχολεί η Εθνική προέλευση του Χριστού? Είναι τόσο σημαντικό να αποδείξει κανείς στον εγωϊσμό του κάτι τέτοιο?
Ο Θεός δεν έχει φυλή και Έθνος. Έτσι και οι εβραίοι θέλανε έναν θεό για τον λαό τους απ΄τον λαό τους . Και γι αυτό ακόμα τον περιμένουνε. Αυτή ηταν η αυτοτιμωρία τους .
Ο Εθνικισμός αποδεικνύεται καθαρά εγωιστικός γιατί θέλει έναν Θεό που δεν είναι για όλο τον κόσμο αλλά για τον θεό των Ελλήνων κάτι που είναι μάλλον κατώτερο σαν σκέψη .
Ο Χριστός είχε εβραϊκή καταγωγη και ουδεμία αμφισβητησις τίθεται . Αν διαβάσει κανείς τα Ορφικά τον Ερμή και γενικά τα ερμητικά κείμενα οι Έλληνες είχαν μονοθεϊσμό. Αλλά ο μονοθεϊσμός αυτός ήταν γνωστός μόνο στους μυημένους και στους φιλοσόφους. Δηλαδή στην ελίτ της αρχαιότητας όντως επικρατούσε ο μονοθεϊσμός , ο απλός λαός όμως ήταν παγανιστής Εν αντιθέσει οι Εβραίοι είχαν κρατήσει τον μονοθεϊσμό ως επίσημη θρησκεία πράγμα που ίσχυε για ΟΛΟΥΣ .
Ολο τον λαό τους και όχι μόνο κάποιους «εκλεκτούς». Και βέβαια ο Θεός έκανε μιά συμφωνία με ΑΥΤΟΥΣ ΜΟΝΟ την εξής:<< Θα κρατήσετε την πίστη σας μέχρι να σας στείλω τον Μεσσία >>και αυτό έγινε.
Ο Θεός κράτησε την υπόσχεση του και οι Εβραίοι την δική τους. Όμως Όταν ήρθε ο Χριστός οι Εβραίοι δεν τον δεχθήκαν ενώ εμείς τον δεχθήκαμε. Έτσι ενώ έληξε η παλαιά '' συμφωνία'' του Θεού και έγινε καινούρια οι Εβραίοι δεν δεχθήκαν να έχουν συμμετοχή σε αυτό.
Ο Σωτήρας ήρθε για όλο τον κόσμο. Η Παλαιά Διαθήκη είναι η ιστορία της πίστης μας Αποδεικνύει πως ο Χριστός ήταν όντως ο Μεσσίας όπως είχε προφητευθεί . Ακόμη υπάρχει για να μαθαίνουμε και να μη ξεχνάμε ανα τους αιώνες πως ο Θεός από την αρχαιότητα σιγά σιγά προετοίμασε τον άνθρωπο για την αληθινή πίστη. Άρα στην Παλαιά Διαθήκη δηλαδή τον ΙΟΥΔΑΙΣΜΟ έχουμε την σκιαγραφημμενη αποκάλυψη του Θεού και όχι την προσωποποιημένη .
Κατά συνέπεια ο Ιουδαισμός ήταν ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ για την έλευση του Χριστιανισμού Συνεπώς πάρα πολύ σωστά είναι κομμάτι της πίστης μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου