Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012

Στην Κοζάνη σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

 

Από σήμερα Τετάρτη 27 Ιουνίου έως και το Σάββατο 30 Ιουνίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί την Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης.

Η επίσημη υποδοχή του θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης στις 17:30, ενώ στη συνέχεια στις 19.30 θα τελέσει τα εγκαίνια του ιστορικού επισκοπείου.


Την Πέμπτη 28 Ιουνίου στις 9.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί ιερατική σύναξη στον Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης Κοζάνης και στις 12 το μεσημέρι θα τελεστούν από τον Πατριάρχη τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Βελβενδό. Στις 6 το απόγευμα της Πέμπτης θα γίνει υποδοχή και τιμητική εκδήλωση του Οικουμενικού Πατριάρχη στα Σέρβια και στις 18.30 το απόγευμα θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός για την εορτή των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στον καθεδρικό ναό Αγίας Κυριακής.

 Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο βυζαντινό κάστρο των Σερβίων. Την Παρασκευή 29 Ιουνίου από τις 7.30 το πρωί θα τελεστεί πατριαρχική Θεία Λειτουργία στο Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κοζάνης και στις 12.30 το μεσημέρι θα επισκεφθεί το Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνηςόπου ο Σύνδεσμός Γραμμάτων και Τεχνών οργανώνει, προς τιμή του, εκδήλωση υποδοχής, απονομή διπλώματος με χρυσό μετάλλιο και ξενάγηση.

Νωρίς το απόγευμα στις 18.30 θα γίνει υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Αιανή και αμέσως μετά επίσκεψη στον Βυζαντινό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής όπου θα ξεναγηθεί από την Αρχαιολόγο Γεωργία Καραμήτρου. Το βράδυ στις 8 θα πραγματοποιηθεί τιμητική εκδήλωση στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.


Το πρόγραμμα του Πατριάρχη στη Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 30 Ιουνίου. Στις 10 το πρωί θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Αγίου Δημητρίου της Δ.Ε.Η. και στις12 το μεσημέρι, θα γίνει αναγόρευση του Οικουμενικού Πατριάρχου σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος στο Τ.Ε.Ι Δυτικής Μακεδονίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου