Κυριακή, 8 Ιουλίου 2012

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΠΙΤΩΛΙΑΔΟΣ ΗΣΥΧΙΟΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ


Για ένα διήμερο βρέθηκε στην πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδος ο Μητροπολίτης Ησύχιος από το πατριαρχείο Ιεροσολύμων καλεσμένος του εκκλησιαστικού συμβουλίου του Ιερού ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου. Ο Μητροπολίτης σήμερα το πρωί ανήμερα του Αγίου Προκοπίου, τέλεσε την θεία λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο.
Ο Μητροπολίτης Ησύχιος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αργολίδος κκ. Ιάκωβο για την άδεια του να επισκεφτεί την περιοχή, αλλά ευχαρίστησε και τον ιερέα πατέρα Ελευθέριο Μίχο για την φιλοξενία του ,καθώς και όλο το εκκλησίασμα για την θερμή τους φιλοξενία. Ο Μητροπολίτης μεταξύ άλλων τόνισε πως μπορεί να βρίσκεται στην Ελλάδα ,αλλά το πνεύμα του είναι πίσω στους Αγίους Τόπους που καθημερινά δοκιμάζονται ,πρέπει όλοι στην Ελλάδα να σκεπτόμαστε τους Αγιοταφίτες πατέρες που μοχθούν καθημερινά για να μείνουν τα προσκυνήματα Ελληνικά . Τέλος τόνισε πως πρέπει πάσα θυσία να επισκεπτόμαστε τα Ιεροσόλυμα και να δείχνουμε την αγάπη μας στα μέρη που έζησε μεγάλωσε ο Κύριος μας. Από την μεριά του ο ιερέας του ναού ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για την τιμή που έκανε και να παραβρεθεί στο Ναύπλιο, αλλά και τον μεγάλο σταυρό που φέρουν οι Αγιοταφίτες για να μπορεί να κυματίζει η Ελληνική σημαία στα μοναστήρια μας στο Ισραήλ. Μετά το πέρας της αρχιερατικής θείας λειτουργίας ξεναγήθηκε στο εκκλησιαστικό μουσείο του ναού και είδε τα κειμήλια που φυλάσσονται στο χώρο.

  


O Πανιερώτατος Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος (κατά κόσµον Ηλίας) Κοντογιάννης, γεννήθηκε το 1944 στις Αχαρναίς Αττικής. Στα Ιεροσόλυμα ήρθε στις 20 Οκτωβρίου 1958. Αποφοίτησε της Πατριαρχικής Σχολής το 1962.
Την 18η Δεκεμβρίου 1961 εκάρη Μοναχός και την 19η Δεκεμβρίου χειροτονήθηκε Διάκονος. Χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος το 1964. Διετέλεσε ηγούμενος εν Κάρακ. Το 1967 προήχθη εις Αρχιμανδρίτη.
Σπούδασε  στη Νοµική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στις 26 Αυγούστου 1976 διορίσθηκε µέλος της Οικονομικής Επιτροπής και µέλος της Επιτροπής Εκπαιδεύσεως. Στις 7 Φεβρουαρίου 1978 διορίσθηκε Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Δικαστηρίου εν 'Ιόππη. Στις 27 Φεβρουαρίου 1981 διορίσθηκε Πατριαρχικός Επίτροπος εν Άκρη.
Στις 16 Μαρτίου 1984 εξελέγη Επίσκοπος Αβήλων, και χειροτονήθηκε στις 26 Μαρτίου του ιδίου έτους ως Πατριαρχικός Επίτροπος εν Ιρµπετ Ιορδανίας.
Το 1991 εξελέγη Αρχιεπίσκοπος Καπιτωλιάδος. Το 1994 ονοµάσθηκε Μητροπολίτης και διορίστηκε Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και Πρόεδρος της Κτηματικής Επιτροπής.
Το 2001 διορίστηκε Μέλος της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, Πρόεδρος της Εφορείας τον Σχολών τον Ιεροσολύμων και Πρόεδρος του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών. Το 2003 διορίστηκε Πατριαρχικός Επίτροπος.
Το 2005 διορίστηκε Νοµικός Σύµβουλος του Πατριαρχείου.
Το 2009 διορίστηκε Πρόεδρος τον Σχολών του Πατριαρχείου. PHOTO STUDIO B&G ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΡΑΣΣΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου