Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2012

ΝΕΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΤΩΝ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ!!!

               Νέος Γενικός Πατριαρχικός Επίτροπος εις το Πατριαρχείον των Ιεροσολύμων διωρίσθηκε  ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος , μετα την εκδοιμία του μακαριστου Μητροπολίτου Καισαρείας κ.Βασιλείου ο οποίος κατείχε τον τίτλο. 


          Μετά από προσφορά που χρονολογείται από το 1958 στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πήρε άλλη μια θέση αναγνώρισης για το έργο του και την αφοσίωσή του στον Πανάγιο Τάφο.
      Στηρίζοντας πάντα τα συμφέροντα του Πατριαρχείου που δοκιμάστηκε πολλές φορές ακόμη και από εσωτερικές αναταράξεις ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης δεν έχασε ποτέ την πίστη του το κουράγιο του και κυρίως την αγάπη του για τα πανάγια προσκυνήματα τα οποία υπηρέτησε από σημαντικά πόστα.
      Θεωρείται  μάλιστα αυτός που γνωρίζει στο έπακρον τα δικαιώματα των ορθοδόξων Χριστιανών στα Άγια προσκυνήματα τα οποία και υπερασπίζει ενώ έχει εκπροσωπήσει το πατριαρχείο σε όλες τις σοβαρές δικαστικές υποθέσεις. Θεωρείται ο πλέον ενημερωμένος και ταλαντούχος στην ενημέρωση του κόσμου για την ιστορία των παναγίων προσκυνημάτων με αποτέλεσμα να είναι περιζήτητος για τις γνώσεις του και για την αφήγηση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου