Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2013

Ο Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ.κ. Ησύχιος στο Ραδιόφωνο του Δήμου Ξάνθης.


Ο Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ.κ. Ησύχιος, εκπροσωπώντας τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ΄, συνόδεψε το Ιερό Κειμήλιο του Τιμίου Σταυρού στην Ξάνθη, μετά από ενέργειες της Μητρόπολής μας, που βρήκαν πρόσφορο έδαφος στο Πατριαρχείο.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος και Πατριαρχικό Επίτροπο κ.κ. Ησύχιο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμονα φιλοξένησε σήμερα στην ενημερωτική του εκπομπή ‘Τα Νέα της Πόλης’, το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης.
Οι δύο ιεράρχες ενημέρωσαν τους συμπολίτες για τους λόγους άφιξης και φιλοξενίας στην πόλη του ιερότερου συμβόλου του Χριστιανισμού, τον Τίμιο Σταυρό, αιώνιο σύμβολο της Ανάστασης και της συγχώρησης.
Το αίτημα του Σεβασμιωτάτου Ξάνθης προς το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων έγινε άμεσα αποδεκτό μετά και τα τελευταία συγκλονιστικά γεγονότα που συγκλόνισαν την Ξάνθη την περίοδο του δωδεκαημέρου.
Ο Σεβασμιώτατος Καπιτωλιάδος εξήρε το έργο του Ποιμενάρχη Ξάνθης , Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Παντελεήμονος  επισημαίνοντας ότι είναι γνωστό στο Πατριαρχείο, το οποίο έχει ιδιαίτερους δεσμούς τόσο με την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου όσο και με το ποίμνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου